Lees alles over de Meiboom in Hoofddorp in de Haarlemmermeer in het NederlandsRead everything about waldorfschool de Meiboom in Hoofddorp and the Haarlemmermeer in English

Vrijeschool de Meiboom in Hoofddorp is de vrije school voor de Haarlemmermeer

Basisschool de Maiboom is de vrijeschool van Hoofddorp en de Haarlemmermeer

Taal begint met een
boeiend verhaal

De kleuterklas

Iedere kleuter heeft vertrouwen en veiligheid nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Elke ochtend heeft daarom dezelfde opbouw. In vaste volgorde wordt er gezongen, gespeeld, geknutseld, gegeten en (buiten) gespeeld. Het speelgoed is van natuurlijke materialen zoals hout, wol en katoen. Kinderen werken er met bijenwas en elke week bakken ze broodjes. Gedurende twee periodes van 9 weken krijgen alle kinderen op school lessen euritmie van een vakdocent. In onze kleuterklas is er geen televisie. Het mooiste speelgoed is immers hun eigen fantasie!

Enkele weken voordat uw kind vier wordt, krijgt u een uitnodiging voor een gesprek met de docent om u wegwijs te maken op onze school. Uw kind heeft dan de gelegenheid het lokaal even te zien en kennis te maken met zijn/haar leerkracht. Na de 4e verjaardag begint uw kind in de kleuterklas.

De ervaring heeft geleerd dat vijf dagen naar school gaan voor vierjarige kinderen veelal

heel vermoeiend is. De school geeft daarom de mogelijkheid dat de vierjarigen op

woensdag nog thuis blijven. Doordat er op woensdagen minder vierjarigen op school

zijn, krijgt deze dag een ander karakter. De juffen kunnen op deze dag specifieke activiteiten

aanbieden aan de oudere kleuters.