Kleuterklas

Iedere kleuter heeft vertrouwen en veiligheid nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Elke ochtend heeft daarom dezelfde opbouw. In vaste volgorde wordt er gezongen, gespeeld, geknutseld, gegeten en (buiten) gespeeld. Het speelgoed is van natuurlijke materialen zoals hout, wol en katoen. Kinderen werken er met bijenwas en elke week bakken ze broodjes. Gedurende twee periodes van 9 weken krijgen alle kinderen op school lessen euritmie van een vakdocent. In onze kleuterklas is er geen televisie. Het mooiste speelgoed is immers hun eigen fantasie!

Enkele weken voordat uw kind vier wordt, krijgt u een uitnodiging voor een gesprek met de docent om u wegwijs te maken op onze school. Uw kind heeft dan de gelegenheid het lokaal even te zien en kennis te maken met zijn/haar leerkracht. Na de 4e verjaardag begint uw kind in de kleuterklas. In overleg bouwen we dit langzaam op (naar 5 dagen wanneer uw kind 5 wordt).

Op woensdag zijn de kinderen van 4 vrij.

Direct aanmelden

Kleuterklas